Въздушна тревога в 13 области на Украйна

Въздушна тревога беше обявена в 13 области на Украйна през изминалата нощ. Военната администрация в Киевска област съобщи, че районът е бил атакуван с дронове "Шахед" и украинската противовъздушна отбрана отблъсква нападението, съобщава БНР.

Кметът на Москва Сегей Собянин написа в Телеграм, че руската ПВО в Московска област е пресякла опит за атака на украински безпилотен апарат по столицата. 

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски наложи нови санкции на физическа и юридически лица от Русия:

"Влизат в действие няколко решения на Съвета за национална сигурност и отбрана, във връзка с почти 40 руски юридически лица и над 100 физически. В частност тези, които са свързани с похищението и депортацията на украински деца от окупираните територии, а също и такива, които по различен начин подпомагат руския терор против Украйна. Всеки от тях трябва да отговаря за това, което е направил и ние няма да запазим никакви връзки на тези хора с украинската страна".

Сред включените в списъка са притежателят на руски паспорт бивш украински министър на образованието Дмитро Табачник и бившият премиер Микола Азаров. Други известни лица са назначеният от Русия губенатор на Крим Сергей Аксьонов и лидерът на т.нар. Луганска народна република Леонид Пасечник.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини