Еко ден организират славейковци

Готвят се да посрещнат благотворително „Щура лаборатория“ довечера в Дома на културата

Еко ден, изпълнен със събития за малки и големи, се проведе в СУ „Петко Рачов Славейков“. От рано сутринта специалисти по горска педагогика, доброволци към Фондация „По-диви Родопи“, направиха обучения последователно на децата от 2“а“ и 4“в“ клас под формата на игри и закачки, в които ги научиха да изработват красиви предмети от природни материали и повишиха съзнанието им за опазване на природата – гората и нейните обитатели искат грижа и помощ от човека, а не злонамерена намеса, която да нарушава равновесието. Децата влязоха в различни роли, за да усетят как трябва да постъпват. Те ще предадат своите знания и на съучениците си от останалите класове от начален етап на обучение. Накрая си направиха красиви медали от естествени материали, върху които всеки написа и нарисува каквото пожелае. В заниманията се включиха и директорът Милко Багдасаров и заместник-директорът Маргарита Демирева.

Малко по-късно Багдасаров помогна и на прогимназистите от 6“г“ клас с класен ръководител Ани Делчева да засадят дванадесет юки в двора на училището. Те ще продължат да се грижат за тях, за да пораснат до максималната си височина и да зеленеят близо до спортните игрища.

В актовата зала пък гимназисти от 10 и 11 клас проведоха арт работилница за сувенири от прежда на коледна тематика, които да се продават на всекидневните благотворителни базари за набиране на средства за изследвания на малкия Мурад.

С такава насоченост е и „Щурата лаборатория“ – „Динозавърско шоу“, което ще се проведе тази вечер от 17:30 ч в Дома на културата, а пред сградата от 16:00 ч нататък ще има базар на домашна кулинарна продукция, приготвена от славейковци и техните семейства. Билети за „Динозавърското шоу“ могат да се купят на място преди началния час, а цената е 10 лева независимо от възрастта.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини