Порой от награди за славейковци

Третокласничката Елиф Али от 3“в“ клас на СУ „Петко Рачов Славейков“ е лауреат в Националния конкурс за ораторско майсторство за деца „Мисия Будител“ в категория 1-4 клас, където е класирана на трето място в своята възрастова група с разработка за своята представа какво е да си будител. Елиф се обучава в иновативна паралелка с класен ръководител Екатерина Бакърджиева, а от първия си ден в училище пише авторски стихотворения и участва в конкурси за пишещи деца под ръководството на Божидара Ангелова.

Първокласничката Дефне Джелил се класира на трето място в XVI-ия Национален конкурс  за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите", организиран от ОДК-Кърджали. Дефне е наградена в първа възрастова група, категория „Училища“, а в дебрите на изобразителното изкуство навлиза, посещавайки клуб „Палитра“ под ръководството на учителката Айлин Тасим.

В XVI-ия Национален конкурс за фотография "Фотоприказки", организиран от ОДК-Кърджали, специалната награда на РУО-Кърджали е присъдена на десетокласничката Венета Димитрова. Тя е член на фотоклуба към СУ „Петко Рачов Славейков“ с ръководител Мехмед Реджеб и вече няколко пъти е лауреат на национални конкурси.

Състезателките от Клуб по спортна аеробика – Кърджали, които вчера спечелиха първо място на II Държавно отборно първенство по спортна аеробика "клас Б“ в град Пловдив, днес от сутринта споделят радостта си и показват медалите си на директора на училището за шампиони Милко Багдасаров. От години възпитаниците на Клуба по спортна аеробика тренират в СУ „П. Р. Славейков“.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини