„Славейков“ с множество акции в подкрепа на Мурад

7777 лева събрани пари вече са предадени на бащата

Благотворителни базари, в които са включени всички ученици на СУ „Петко Рачов Славейков“, се организират от 2 ноември в училището за шампиони за финансово подпомагане на семейството на малкия Мурад.

Вчера стартира мащабна благотворителна училищна кампания по инициатива на Денислава Беличева – класен ръководител на 3“д“ клас, в който се обучава сестричката на Мурад.

Кампанията ще подпомогне семейството на ученичката, която е полусирак, а братчето й е в тежко здравословно състояние без ясна диагноза.

По информация от бащата Гюрсел Мехмед, загубил съпругата си миналата година, са необходими повече от 20 000 евро, за да  се извършат нужните  изследвания в Турция и да започнат лечение незабавно. Той е непрекъснато в болница със сина си и търси следващи стъпки за достигане на адекватна медицинска помощ.

За тази цел е създадена в „Славейков“ инициатива за благотворителни базари в периода 2-17 ноември в двора на училището - всеки ден от 15:00 до 17:00 ще се провежда базар на вещи (сувенири, нови дрехи, играчки, книги и изработени от учениците творби). Идеята е всеки клас да се включи в продажбата, като могат да се носят вещи, които ще разширяват артикулите за продажба, в иновативната стая, където от 9 до 10:30 ч дежурят ученици от 11 клас – членове на Ученическия парламент.

Всеки ден по един клас отговаря за базара, а събраните средства ще бъдат предадени директно на бащата или внесени в новооткритата дарителска банкова сметка с IBAN: BG15BGUS91607011071000.

Гимназистите от клуб ЕКО УПКО, подпомогнати от доброволците по Еразъм+, които са в „Славейков“ за цяла учебна година, координират кампанията. Детското благотворително движение „Ръка за помощ“ ще направи кулинарен благотворителен базар в центъра на Кърджали през следващата седмица.

След първия зов за помощ всички класове на СУ „П. Р. Славейков“ започнаха да събират средства по различни начини. В момента, в който бащата на Мурад си дойде за кратко до Кърджали между два престоя в болница, сумата от 7777 лева му бе връчена от директора Милко Багдасаров с обещание, че цялото училище няма да спре да помага на семейството.

Учениците разпространяват кутии за дарения в търговски обекти в квартал Възрожденци и на други места, като списък с местата на поставените кутии ще бъде публикуван на страницата на Ученическия парламент при СУ „П. Р. Славейков“.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини