YouTube: или плащаш, или гледаш реклами

През юни тази година YouTube обяви, че лека полека ще забрани ползването на AdBlock или други подобни приложения за блокиране на реклами в рамките на видео платформата.

През последните седмици инициативата изглежда достигна и до България, като много потребители започнаха да виждат известия, че YouTube забранява AdBlock, но въпреки това видеата оставаха достъпни.

Малко след това YouTube започна да показва и следващо съобщение, което ни казва, че можем да изгледаме само още три видеа при активен AdBlock, преди платформата да блокира напълно достъпа ни до видео съдържание.

Последното известие отбелязва, че "рекламните блокери нарушават Общите условия на YouTube" и призовава потребителите или да разрешат реклами в YouTube, или да се абонират за YouTube Premium.

Според The Verge забраната за ползване на AdBlock не се появява при всички потребители и някои все още могат да продължат да гледат видеа, без да махат AdBlock.

В същото време обаче AdBlock изглежда не се отказва от амбицията си да осигурява на всички нас възможност да гледаме видеа без реклами.

"Най-важното е, че знаем колко е важно за нашите потребители да имат безплатен достъп до изживяване в YouTube без реклами", се казва в публикация в блога на Adblock Plus от 13 октомври.

От друга страна Google се надява, че нежеланието ни да гледаме реклами ще подтикне все повече потребители да преминат към YouTube Premium, който в момента струва 10.99 лева на месец.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини