Георги Кулов пред Хоризонт:ДПС запазва политическия си монопол в област Кърджали


Няма изненади на местния вот в Източните Родопи. В област Кърджали, където традиционно се гласува за ДПС, партията отново е първа политическа сила. Резултатите не отговориха на нагласите на останалите партии, че тези избори могат да променят поддържаното с години статукво. Не се оправдаха и очакванията за протестен вот в ДПС заради натрупаното недоволство в партийните редици от 20-годишното управление на кмета на Кърджали Хасан Азис.

При 100 процента обработени протоколи от СИК в Кърджали Ерол Мюмюн печели 60.25 % от гласовете

ДПС запазва политическия си монопол в област Кърджали, като печели кметския пост в 7-те общини и мнозинство в общинските съвети. 
Сред партиите в Кърджали, извън ДПС, имаше макар и минимална нагласа за промяна. В града обаче реална кметска битка не се състоя, предизборната кампания беше вяла, а избирателите объркани на кого да гласуват доверие, изказа мнение пред БНР журналистът Георги Кулов. Според него не се е състоял протестният вот, който се е очаквал според реакциите на хората. 
"Имаше натрупан негативизъм по отношение на 20-годишното управление на кмета Хасан Азис и ДПС. Това недоволство не се материализира в гласуването и в изборните резултати".
Кулов отбеляза и силната агитация на ДПС в последните дни преди вота - от врата на врата.
 
Примиримостта на партиите и нежеланието им да положат усилия за промяна на статуквото е бил онзи коз в ръцете на Движението, осигурил му победата, а именно етническият, допълни още журналистът.
БНР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини