Прокурор от СРП е обвинен заради размотаване на разследване срещу Петьо Еврото

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев е обвинен в длъжностно престъпление заради разследване срещу бившия следовател Петьо Петров-Петьо Еврото, съобщи "Лекс" с уточнението, че информацията е потвърдена от Софийската градска прокуратура (СГП).

Сулев привлече като обвиняем Петьо Еврото в края на май за принуда и за използване на специални технически средства за събиране на данни. От СРП обявиха, че са се самосезирали по публикации от медиите за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни хора са били принуждавани да правят нещо против волята си, като са били заплашвани. Освен това е използвано специално техническо средство за събиране на информация. Еврото бе обявен за издирване, тъй като не бе открит, за да му бъде предявено постановлението.

През август въпросното дело е било иззето от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, заради липса на доказателства за извършено престъпление, без дори да бъде разпитан пострадал от принудата.

По-късно прокурор от СГП е привлякъл като обвиняем за длъжностно престъпление колегата си от СРП Константин Сулев. Причината - не е извършил никакви други действия по въпросното разследване, освен да се самосезира по публикации в един сайт, да привлече Петров като обвиняем, като постанови 72-часов арест, и да го обяви за издирване.

Засега не е отправено предложение до и. ф. главния прокурор Борислав Сарафов за временното отстраняване на Сулев от длъжност.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини