Египет опроверга медийните публикации, че е предупредил Израел за атаката на "Хамас"

Египет опроверга медийните публикации, че е предупредил Израел за атаката на "Хамас", съобщи в. "Ал Ахрам". "Египетската позиция е известна и тя за придържане към принципите на палестинската кауза," посочва неназован високопоставен източник.

След началото на ескалацията редица израелски медии, включително "Таймс ъф Израел", съобщиха, че египетското разузнаване е изпратило информация за подготовката на нападението директно до премиера Бенямин Нетаняху. Израелското правителство също отрече тези твърдения. 

Непосредствено след разгарянето на въоръжения конфликт египетските власти са започнали комуникация с двете страни за деескалация, посочва още източникът.  

"Националната сигурност на Египет е най-високият ми приоритет и той не може да бъде компрометиран при никакви обстоятелства," заяви президентът Абдел Фатах ас Сиси.

Той изрази надежда за разрешаване на палестинския въпрос чрез преговори, които да доведат до справедлив мир и създаване на палестинска държава. "Египет обаче няма да позволи палестинската кауза да бъде загубена за сметка на други страни," добави ас Сиси. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини