Разследват жителка на областта за опит да измами НОИ в Кърджали

Досъдебно производство за съзнателно използване на неистински официален документ е образувано в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Жителка на областта представила пред Териториалното поделение на НОИ образец за придобит осигурителен стаж с вписани неверни данни в него. Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

          Проверка за представена декларация с невярно съдържание е образувана в РУ-Кирково. 35-годишен собственик на лек автомобил „Субару“ във връзка с установено нарушение на скоростни режими декларирал, че колата е била управлявана от жена, а на снимковия материал водачът е мъж. Група „Охранителна полиция“ извършва проверката по случая.

Проверка за незаконно използване на чужди регистрационни табели е започната в РУ-Кърджали. Полицейски служители установили в землището на село Мургово лек автомобил “Фолксваген“, собственост на 23-годишен. При направена справка се оказало, че регистрационните табели на колата са издадени за друго моторно превозно средство. Полицейският участък в Перперек продължава работата по изясняване на случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини