Пети ден протести: Остават блокадите на магистралите "Тракия" и "Струма"

Протестите на енергетици и миньори продължават пети пореден ден.

Блокадата на магистрала „Тракия” остава. Представители на протестиращите там тръгнаха за срещата в София, след като вчера взеха решение преговорите да се водят само с ръководителите на парламентарно представените партии. Протестиращите отказаха среща с премиера Николай Денков, покана за която той отправи от Раднево.

„Надявам се да се преборим за нашите искания и синдикатите да представят точно това, което искаме – кратко, точно и ясно. Смятам, че ще стигнем до някакъв консенсус. Ако това не стане, виждате какъв е изводът от цялата ситуация”, заяви протестиращ на „Тракия”.

„Ние се молим да останем на работа. Не се молим нито за високи доходи и свръх заплати, както се говори по медиите. Получаваме едни средностатистически добри пари за България и за региона. Това са ни исканията”, каза още той.

Над 20 часа продължава блокадата и на магистрала „Струма”. Хората са категорични, че няма да я вдигнат, докато исканията им не бъдат удовлетворени.

„Разчитаме на срещата в парламента. Ние не отиваме при премиера, той трябва да дойде при нас. Нашата идея е да се вразумят тези, които взимат решенията в парламента”, коментира Тодор Василев.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини