Айрин Минчева и Наз Ибрям успешно организираха информационна кампания "ОСТАНИ ТУК!"

Събитието-изложба „ОСТАНИ ТУК“ и „Младежко пространство в Кърджали“ се случи на 22 септември пред сградата на Общината. Кампанията на десетокласничките Айрин Минчева от СУ „П. Р. Славейков“ и Наз Ибрям от ЕГ „Хр. Ботев“ цели да покаже на младите хора в Кърджали, че могат да намерят университета с мечтаната специалност тук - в България. Малки и големи се спряха в празничния ден, за да видят какво са подготвили социално ангажираните момичета. Много техни съученици не само посетиха изложбата, аим показаха своята подкрепа, помагайки чисто технически - Енис Салиф, Румен Сираков и Ивета Антонова от СУ "Петко Рачов Славейков" им помогнаха със закачането на материалите, а Даниел Палазов бе фотографът, запечатал случилото се. Милко Багдасаров, директорът на училището за шампиони, и учители също посетиха събитието.

"ОСТАНИ ТУК!" засяга също и темата за младежко пространство в Кърджали. Двете амбициозни момичета имаха подготвена анкета, която беше попълнена от посетителите на изложбата, запознаващи се с представените по фотосите университети, както и беше раздадена на учениците от училищата на двете момичета - СУ "Петко Рачов Славейков" и ЕГ "Христо Ботев". За Айрин и Наз предстои нелеката задача да анализират отговорите и да се установят какво мислят младежите относно средата, която им е предоставена за развитието им.

По този начин Айрин и Наз успешно изпълниха задачата, която им беше поставена, за да преминат към следващия етап на Националната младежка академия и сега очакват отговор, за да разберат дали за тях приключението НМА продължава. Припомняме, че в началото на септември двете момичета успешно преминаха първия клас на Десетия юбилеен випуск на Националната младежка академия и активно се подготвят за втория, ако бъдат класирани.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини