Кърджалийци отбелязаха 115 години от Независимостта на България

С изчитането на откъс от официалния Манифест за обявяване на независима България в Кърджали започна честването на 115-та годишнина от Независимостта на страната. 

Честването по традиция бе в Градската градина. Пред Паметника на освободителите бяха поднесени цветя и венци. Прозвуча националният химн. 

„Едва ли сред нас има гражданин, който да не е дълбоко убеден, че независимостта е висша ценност – национална, политическа, държавна. Само чрез нея ние можем да съществуваме пълноценно като нация. Чрез тази ценност всеки народ търси и намира своята държавна идентичност“, каза в словото си пред присъстващите кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис. И допълни, че независимостта е тази, която придава реална плътност на модерния възглед за европейска общност. 

„Само истински независими държави могат да градят мощен Европейски съюз. Само независимите държави могат да уважават и зачитат както своята, така и чуждата независимост“, каза още кметът.

Сред официалните гости на тържеството бяха народните представители Елван Гюркаш, Адлен Шевкед, Байрам Байрам, областният управител Никола Чанев, ръководството на община Кърджали, подп. Николай Александров – началник на Военно окръжие, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на политическите партии, граждани.

След официалната част, тържествената програма продължи с изпълнения на съставите при Дома за култура и младежки дейности в Кърджали.

БТА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини