Фестивал на плодородието ще има в пограничната община Кирково

С Фестивал на плодородието пограничната община Кирково за поредна година ще отбележи края на селскостопанския сезон. В основата на празника е чушката – зеленчуковата култура, характерна за малката родопска община. 

Чрез фестивала, освен че популяризираме местното производство с цел повишаване доходите на местното население, обогатяваме културния си живот, съхраняваме обичаите и традициите, и търсим необичайни начини за развитие на туризма в нашата община, коментират от общинската администрация.

Едно то най-очакваните събития по време на празника е предизвикателството към любителите на лютото – конкурс за най-много изядени люти чушки. Миналогодишният победител се открои от конкуренцията с изядени 24 чушки.

Очаквано в рамките на програмата е и кулинарно шоу, което този път ще бъде дело на Ангел Ангелов. Той ще поднесе на присъстващите вкусна изненада с неговия „Юнашки тиган“.

Част от програмата са също изложението на местни кулинарни произведения, традиционни ястия, продукти, свързани с чушката.

Фестивалът на плодородието в Кирково ще започне с концерт на оркестър „Славяни“ и ще приключи със заря. Организатор е община Кирково.

БТА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини