Първа арт работилница по проект “Тайните на Родопите”


В неделния предиобед в двора на СУ “Петко Рачов Славейков” се проведе арт работилница за малки и големи, реализирана по проект “Тайните на Родопите” на Регионално младежко сдружение “Кърджали за теб”, финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2021-2025).
Над 200 участници се събраха в двора на училището да шампиони, от които 150 са младежи - представители на целевата възрастова група 15 - 29 години. Декупаж на стъклени съдове, изработване на детски маски за лице и гривнички за ръце, рисуване на любими герои по лицата на малчуганите, създаване на макет на светилището на Орфей при с. Татул са само част от дейностите, с които се занимават деца, тийнейджъри, родители. Доброволците, участници в проекта, са предварително обучени да помагат на малките. Младежите построиха сами къщички за птици, които по-малките боядисаха. 
Арт ателието се превърна в празник, когато всички затанцуваха в импровизиран флашмоб, в който взеха участие и акробатките, трениращи по това време в “Славейков”.
Дейностите по проект “Тайните на Родопите” тепърва предстоят, като това бе първото от 12 арт ателиета. Следващото ще бъде в петък, 8 септември, от 17:00 ч в парк “Простор”. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини