Алексей Петров е бил с трима охранители при стрелбата

Провежда се оглед на местопрестъплението и оглед на трупа. Това каза пред журналисти градският прокурор на София Илиана Кирилова на мястото, където бе застрелян бизнесменът Алексей Петров.

„Жената, която го е придружавала в момента е в „Пирогов“. По данни на медиците предстои операция, не мога да кажа каква“, коментира тя. „В момента, в който имаме възможност, тя ще бъде разпитана“, допълни прокурор Кирилова и уточни, че сега се разпитват други свидетели, конкретно охраната на Алексей Петров.

„Софийската градска прокуратура ще ръководи досъдебното производство“, заяви тя.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров обясни, че Алексей Петров е бил на разходка с негова позната и с трима охранители. „Проучваме маршрута на движение и провеждаме необходимите оперативно-издирвателни мероприятия по събиране на доказателства“, посочи той. „Подробности няма как в момента да ви споделя. Прави се оглед от всички необходими специалисти, които да дадат отговор на въпросите за вида на оръжието, броя на изстрелите“, коментира гл. комисар Тодоров. По думите му е сформиран оперативен щаб, в който са включени множество структури на МВР и се разпределят задачите, които трябва да бъдат изпълнени. 

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов обясни, че стрелбата е станала в гориста местност, близо до пътека. „Имаме данни, че г-н Петров се е разхождал често по този маршрут“, допълни той. Николов поясни, че се установяват и свидетели, които също са били в района в момента на престъплението. „Всички ще бъдат разпитани, целият ресурс на столичната дирекция е мобилизиран в извършване на процесуално-следствени действия, заградителни мероприятия и установяване на евентуални извършители на престъплението“, заяви директорът на СДВР. „Много е рано да изграждаме версии и да коментираме лица като евентуални извършители“, каза още той. 

Сигналът за стрелбата, в района на столичния квартал "Драгалевци" е получен около 12:20 часа днес. При инцидента е убит Алексей Петров, потвърдиха от МВР. Пострадала е жена, която е откарана в болница. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини