Жената, ранена при стрелбата срещу Алексей Петров, е в "Пирогов"

Жената, пострадала при стрелбата срещу Алексей Петров, е жива, става ясно от прессъобщение на "Пирогов".

"В спешното отделение на университетската болница "Пирогов" е докарана жена с огнестрелна рана. Веднага е въведена в пироговската противошокова зала, където са извършени подробни диагностични дейности.

48-годишната жена ще бъде въведена в операционната, където ще се извършат ревизионни дейности на нараняването й", се казва в съобщението.

Тя беше откарана в "Пирогов", като по информация на медии до последно е била контактна.

По-рано NOVA и БНТ съобщиха, че жената е починала. Към момента не е известна самоличността ѝ, но според наши източници това не е съпругата на Петров.

Алексей Петров беше убит след третия опит за покушение срещу него. Той бе застрелян показно с пушка в столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Сигналът за стрелбата е получен в МВР в 12.20 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена.

Алексей Петров беше бизнесмен, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм, бивша барета и подсъдим по делото "Октопод".

Всички входове на София са блокирани от полицейски автомобили. 

Градският прокурор на София Илияна Кирилова, заедно с двама от заместниците й Христо Кръстев и Ивайло Илиев, са на мястото. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини