7 души са задържани за престъпната схема за получаване на български визи

Седем души, сред които началникът на отдел „Миграция“ към областната дирекция на МВР в Разград, са задържани за престъпна схема с визи. Отдел „Вътрешна сигурност“ работи по разкриване на престъпна схема за посредничество при набиране на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в страната. 

По думите на окръжния прокурор Тихомир Тодоров в схемата са участвали служителка в българското консулство в Истанбул, която е била с двойно гражданство, двама застрахователи, адвокат и две преводачки от Шумен. Братът на един от застрахователите се издирва.

„При претърсване са намерени около 60 незаконни боеприпаси, както и димна граната. Поне трима души ще бъдат изправени пред Окръжния съд за вземане на мярка „задържане под стража“, обясни окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров

„Схемата е следната – турски граждани, които не са имали възможност и право да се сдобият с българско гражданство или визи са се свързали с въпросната гражданка с двойно гражданство. Тя е намирала истински административни адреси на територията на Разград и Шумен. Провеждала е разтвори със собствениците на адресите и ги посочвала на началника на група „Миграция”, обясни още Тодоров.

Обвинените може да получат затвор от 3 до 15 години.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини