Кулеба каза кога Зеленски ще седне на една маса с Путин

Ръководителят на Министерството на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба заяви, че президентът Володимир Зеленски никога няма да седне на една маса с руския диктатор Владимир Путин.

Лидерът на руснаците не е партньор в преговорите, той е извършил твърде много много тежки престъпления, каза министърът в интервю за Corriere della Sera, коментирайки предложението на президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян да се организира среща между Зеленски и Путин.

Дипломатът отбеляза, че преговори с Руската федерация са възможни само след освобождаване на завзетите от врага земи, а за това може да се помогне със силови и с дипломатически средства.

"Путин не е партньор (за преговори - бел.ред.) ... Има и други дипломатически начини за непряка борба. Но разбираме, че никога няма да можем да видим Путин и Зеленски на една маса", каза външният министър.

В началото на август Мохамед бин Зейд ал Нахаян обяви, че иска да организира среща между Владимир Зеленски и Владимир Путин на климатичната конференция на ООН, насрочена за ноември-декември в Дубай. Нито Зеленски, нито Путин тогава потвърдиха, че ще участват в събитието.

Униан отбелязва, че още през януари тази година президентът на Украйна не беше сигурен дали руският диктатор изобщо е жив. "... Не съм сигурен, че президентът на Русия, който понякога се появява ... телевизионерите ще разберат - на хрома кий (виртуален фон - бел.ред.). Той се появява, не разбирам съвсем това той ли е. Не разбирам докрай дали той е жив или че той взема решение, или кой взема решение, що за кръг от хора“, каза украинският лидер.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини