Кметът Изет Шабан откри обновения Общински пазар в Ардино

На връх първия ден от третото издание на „Дните на Ардино“, официално бе открит напълно обновения Общински пазар в град Ардино. Лентата прерязаха кметът на община Ардиноинж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, конструкторът на обновения пазар инж. Иванка Пенчева и представителят на строителната фирма „Солак МС“ ООД, изпълнила реконструкцията на обектаЛевент Джебеджи.

„За мен е чест да открия един модерен, съвременен пазар, който е придобивка за всички. Напълно обновеният пазар е с надградски характер и ще обслужва населението на цялата община. Тук могат да дойдат хора отвсякъде, за да пазаруват и да се насладят на местни продукти. Пазарът отговаря на всички стандарти за енергийна ефективност. Ползвайте го като добри стопани, за да може да го поддържате в този вид. Честита нова придобивка. Такива придобивки ще има много“, каза при откриването кметът инж. Изет Шабан. Той подчерта, че основните цели на обновяването на общинския пазар, които са и приоритети на Европа са подобряване на основните услуги за населението, чрез модернизиране на

средата за земеделските производители и търговците. Друга цел е подобряване на показателите на качеството на живот в Община Ардино – хората ще разполагат с модерна база за пазаруване. „Ние продължаваме да работим за постигане на целите си и Вие ще видите, че накрая ще постигнем много добър стандарт. Искам да благодаря на главния архитект на общината Станислав Луков и на фирмата-изпълнител „Солак МС”.Идеята за обновяване на пазара продължи близо 2 години. Обсъждахме най-различни варианти и накрая с пълно единодушие избрахме настоящият вариант. Благодаря и на проектантите, че намериха техническо решение за изпълнението на този сложен проект. Това, което виждате не е лесно за изпълнение, не е лесно и за моделиране от гледна точка на конструкторите, защото те трябваше да се съобразяват с много неща с цел да се запази сложната архитектура. Конструкцията е проектирана така, че да може след това да се поставят фотоволтаични панели за производство на електрическа енергия. На следващ етап ще се обновят и търговските маси“, каза още Изет Шабан. Той пожела на търговците, жителите и гостите на Община Ардино да ползват обновената придобивка със здраве.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини