Магистратите оставиха в ареста Метин М.,който блъсна и рани тежко кърджалиецът Митко П.

Съдът в Пловдив остави за постоянно в ареста шофьорът Метин М.на 31 г.който в сряда блъсна кърджалиеца Митко П..Ще припомним,че виновният водач предизвика катастрофата след употреба на наркотици. Бил е и с отнета шофьорска книжка.

Катастрофата стана по пътя Устина-Кричим.33-годишният кърджалиец Митко П., е тичал в страни от пътното платно,когато го връхлетял „Опел“-а на Метин М.В момента нашето момче е в болница в Пловдив в тежко състояние.

Според прокуратурата, ако Метин М. бъде пуснат от ареста, може да извърши друго престъпление, защото се характеризира като личност с висока степен на обществена опасност. В съдебната зала стана ясно, че Метин е осъждан и преди за държане и за употреба на наркотици. След произшествието той е опитал да излъже, че не е управлявал автомобила, като прехвърлил отговорността на  приятелката си.Това пишат пловдивски сайтове.

Служебеният адвокат на Метин - Весела Нажар, твърди, че пострадалият е пресичал пътното платно, където няма пешеходна пътека и е изскочил изключително изненадващо.

“Подсъдимият е изключително разстроен”, казва Нажар.

В последните си думи към съда обвиняемият Метин каза, че много съжалява, пише Трафик нюз. “Направих всичко възможно, за да избегна удар , но нямаше как. Искам шанс”, добави Мехмедов и се разплака.

Ще припомним,че на 3 август 2023 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Метин.М., на 31 г., за това, че на 02.08.2023 г., на пътя с. Устина – гр. Кричим, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка "Опел Астра“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на Д.П., на 34 г., като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл.343, ал.3, предл. 2 –ро, б. "а“, предл.2-ро, вр. ал.1 буква "б“ предл. 2-ро, вр. чл. 342 ал.1 пр. 3 от Наказателния кодекс.Това оповести сайта Plovdiv24

Обвиняемият бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  

 На 4 август 2023 г., Районна прокуратура – Пловдив  внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него. Лицето, управлявало автомобила, е установено по безспорен начин, поради което е привлечено към наказателна отговорност,това подчерта пловдивския сайт.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини