Нов случай на туберкулоза в Кърджалийско за по-малко от месец

Нов случай на заболял от туберкулоза за по-малко от месец е регистриран от здравните власти в Кърджалийско.Последният случай бе оповестен на 10 юли т.г.

Тревожна тенденция се наблюдава в Кърджали.Плавно растат случаите на туберкулоза.С новият заболял общият брой на установените пациенти с „жълтата гостенка” стават 13,сред които и едно дете.Случай на туберкулоза бе установен и в средата на юни т.г.

Увеличаване на белодробните заболявания отчитат специалистите в Седмицата на отворените врати, когато се направиха безплатни прегледи за диагностика и лечение на туберкулозата.

Туберкулозата (на латински: Tuberculosis), разговорно наричана също охтика или особено в литературата „Жълтата гостенка“, е хронично протичащо специфично възпалително заболяване, което засяга предимно белите дробове, но може да засегне и централната нервна система, лимфните съдове, храносмилателната система, костите, ставите или кожата.

За последната седмица не са регистрирани хранителни взривове и взривове от вътреболнични инфекции на територията на областта.
 

За Област Кърджали общо диагностицираните лица с COVID-19 от началото на пандемията са 11113, излекуваните лица са 10553, починалите лица са 560, към момента лицата поставени под  карантина са 0.

Кърджали бг вести



 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини