Крумовград направи за резил Лудогорец в първия си мач при елита

Шампионът Лудогорец стана за смях на старта на шампионата в Първа лига. "Орлите" бяха разгромени с 3:1 от новака Крумовград, като двубоят се изигра на базата на Ботев (Пловдив) в Коматево.

Това се случи броени дни след конфузната загуба от косовския Балкани с 0:2 в първия предварителен кръг на Шампионската лига.

С мисълта за реванша треньорът Ивайло Петев реши да експериментира със състава и пусна съвсем нови стартови 11, което му изигра лоша шега.

Крумовград укроти първоначалния натиск на тима от Разград и стигна до две попадения в рамките на 17 минути.

Божидар Кацаров откри в 6-ата минута, а в 17-ата Александър Колев удвои. Доминик Янков върна един гол в 39-ата минута, но в 68-ата Мартин Сораков отбеляза още веднъж в полза на домакините след грешка на вратаря на Лудогорец Симон Слуга.

В края Сораков можеше да направи резултата още по-катастрофален за шампионите, но Слуга се намеси добре.

Със сигурност този резултат отново ще постави въпроса за бъдещето на Ивайло Петев, който още не знае причините за загубата от косоварите, на "Хювефарма Арена" въпреки декларациите за подкрепа от страна на хора от ръководството. 

Още в 3-ата минута Лудогорец можеше да реализира попадение. Иван Йорданов изведе Доминик Янков зад защитата на Крумовград и полузащитникът стреля от няколко метра, но Янко Георгиев скъси ъгъла и показа страхотен рефлекс, за да избие в корнер.

Три минути по-късно символичните домакини откриха резултата. Серкан Юсеин центрира от корнер, капитанът на Крумовград Божидар Кацаров бе изпуснат в наказателното поле и засече с десния крак в долния десен ъгъл на Симон Слуга за 1:0.

В 17-ата минута играчите на Неманя Миланович удвоиха аванса си. Серкан Юсеин овладя на десния фланг и центрира прецизно към Александър Колев, който необезпокояван от няколко метра преодоля безпроблемно стража на "орлите", за да реализира второ попадение за своя тим.

Гостите от Разград отговориха веднага с мощен шут по диагонала на Пипа, който обаче бе спасен от Янко Георгиев.

В 35-ата минута домакините стигнаха до поредната си добра възможност, след като Димитър Тонев се пребори с Пипа на левия фланг, навлезе в наказателното поле и шутира, но топката мина над напречната греда.

Четири минути по-късно футболистите на Ивайло Петев намалиха изоставането си. Доминик Янков се разписа с прецизен фалцов удар от около 20 метра, който не остави шансове на Янко Георгиев и така почивката дойде при резултат 2:1 в полза на Крумовград.

На полувремето старши треньорът на шампионите Ивайло Петев направи три смени и пусна в игра Кирил Десподов, Кайо Видал и Марсел Хайстер за сметка на Тодор Неделев, Георги Терзиев и Рай Насименто.

След тройната рокада разградчани взеха инициативата в началото на втората част. Малко след подновяването на играта Марсел Хайстер напредна отляво и центрира по земя към Доминик Янков, но завършващият му удар попадна право в ръцете на стража на "сините".

Няколко минути по-късно влезлият Хайстер на свой ред можеше да се разпише след подаване на Кирил Десподов, но изстрелът му мина над напречната греда.

Последваха нови две опасности пред вратата на Крумовград, но първо Десподов стреля неточно, а след това Георгиев отрази опасен шут на Кайо Видал в близкия си ъгъл.

В 66-ата минута играчите на Лудогорец имаха претенции за дузпа, след като при извеждащо подаване зад защитата Видал бе задържан от Вячеслав Велев, но Никола Попов остави играта да продължи.

Две минути по-късно Крумовград вкара трети гол. Топката стигна до Симон Слуга, който обаче в опита си да я изрита силно напред намери тялото на Китан Василев и кълбото падна на крака на Мартин Сораков, който на празна врата от границата на наказателното поле нямаше как да сгреши за 3:1.

В 75-ата минута Лудогорец пропусна отличен шанс отново да намали изоставането си. Мануел Шоу комбинира с Доминик Янков в наказателното поле, чийто удар от около 6-7 метра бе спасен, а при добавката Спас Делев не уцели вратата от непосредствена близост.

До края на срещата "орлите" притиснаха своя съперник в търсене на попадение, но така и не намериха начин да преодолеят Янко Георгиев, който на няколко пъти трябваше да прави ключови спасявания, за да запази аванса на своя тим.

В първата минута от добавеното 5-минутно продължение на мача Мартин Сораков можеше да направи успеха на Крумовград дори по-изразителен, след като бе изведен сам срещу Симон Слуга, но не успя да го преодолее и така срещата завърши при резултат 3:1.

Тоспорт

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини