Боян Цонев встъпи в длъжност "съдия" в Районен съд-Ардино

Съставът на Районен съд – Ардино бе попълнен с нов магистрат, след като Боян Цонев встъпи в длъжност "съдия" в Районен съд на общо събрание на магистратите.

Съдия Цонев встъпи в длъжност след спечелен конкурс, обявен в началото на годината от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Той положи клетва пред Председателя на Районен съд – Ардино - Дарина Байданова и подписа клетвен лист, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт.

Съдия Цонев ще участва при разглеждането на граждански, наказателни и административнонаказателни дела в Районен съд – Ардино.

Председателят на съда поздрави съдия Цонев за успеха му в спечеления конкурс, в който участваха 517 кандидати за 45 свободни длъжности и му пожела успешен професионален път като магистрат. В допълнение заяви, че това е изключително радостна новина за съда, след като повече от четири години липсата на втори съдия и последващото заболяване на титуляра доведе до командироване на магистрати от други съдилища в съдебния район, както и до реално неизпълнение на принципа за случайно разпределение на делата.

Съдия Цонев има четиригодишен юридически стаж в Пловдивска адвокатска колегия

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини