Община Ардино се включва в национален конкурс на младежки идеи

Община Ардино се включва в Национален младежки конкурс на тема „Аз за моята община: един проблем – едно решение“ с проект „Да задържим младите хора в общината“ с мотото „Ръка за ръка за Ардино“. Инициативата е на Националното сдружение на общините в Република България и се организира по повод 12 октомври – Денят на българската община и местното самоуправление. Целта е да насърчи активното включване в обществения живот на местно ниво на младите хора и да им даде възможност да придобият реален практически опит за прилагане на механизмите на местното самоуправление.

В тази връзка кметът на общината инж. Изет Шабан проведе работна среща с младежи на възраст до 29 години. В нея участие взеха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов.

„В този постоянно променящ се и динамичен свят много е трудно да задържиш някой, някъде. Тази тема е много обширна и доста сложна.

Средата за живот на територията на община Ардино е много добра. Едни от най-важните фактори на средата са: чистият въздух, спокойствието, сигурността, екологично чистите храни и вода. Ние работим и се стремим да създадем устойчива и благоприятна среда за развитие и живот. Искаме Ардино да бъде един от най-красивите градове в България. Трябва заедно да работим за бъдещето на Ардино и всички заедно да се радваме на успехите си. Всеки един от Вас може да участва с идеи и виждания за развитието на общината“, заяви пред младите хора кметът инж. Изет Шабан. Младежите от своя страна споделиха, че Ардино е едно прекрасно място за живеене. Предложиха да се реализират проекти по програмата на Европейския съюз за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+“.

В конкурса могат да се включат ученици, студенти и младежи на възраст до 29 години, включително. Участието е индивидуално или в екип. За да се включат, младите хора трябва да изпратят изложение на своята проектна идея – с текст, видео, презентация или др., в съответствие с условията на конкурса, на електронната поща на НСОРБ: konkurs@namrb.org в срок до 30 юли 2023 г.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини