Microsoft обяви нови съкращения на служители

Американският технологичен гигант "Майкрософт" (Microsoft) потвърди намеренията си да съкрати още работни места, предаде CNBC.

Новата вълна от съкращения идва в допълнение към обявеното от компанията през януари освобождаване на работна сила, довело до освобождаването на 10 000 служители.

Преди година производителят на софтуерни продукти също разкри, че планира съкращения. Други дигитални компании като "Амазон" (Amazon) и "Гугъл" (Google), наред с други големи технологични компании, също намалиха броя на служителите си неотдавна. Те наемаха много нови служители, за да отговорят на нарастващото търсене по време на пандемията от COVID-19.

През последните месеци "Майкрософт" заяви, че клиентите търсят начини да спестят пари от сметката си за облачни изчисления.

Днес говорител на "Майкрософт" отказа да уточни планирания брой на служителите, с които компанията ще се раздели, в най-новия кръг от съкращения.

Вчера компанията подаде известие, че ще съкрати 276 души в щата Вашингтон, където е базирана.

"Организационните промени и корекциите на работната сила са необходима и редовна част от управлението на нашия бизнес", каза още говорителят.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини