Зеленски каза кога е вероятно Путин да поиска да преговаря

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди позицията си, че "никога" няма да се съгласи да отстъпи каквато и да е територия от страната на "руските нашественици", включително незаконно анексирания през 2014 г. Кримски полуостров. Той каза това в обширно интервю за ABC News от Киев, в което обаче призна, че е възможен друг край на вече 500-дневната война.

Той не оспори информацията на “Вашингтон пост”, че украински официални лица са казали на директора на ЦРУ Уилям Бърнс при неотдавнашното му посещение в Киев, че целта на контраофанзивата е украинските войски да се приближат до границата на Крим и след това руският президент Владимир Путин да бъде принуден да започне преговори.

Запитан дали това е възможно, отговори: "Ами, абсолютно ясно е, че в този момент, когато Украйна достигне административната граница с временно окупирания украински полуостров Крим, е много вероятно Путин да бъде принуден да потърси диалог с цивилизования свят…". По думите му това ще е така, за разлика от това как беше преди пълномащабното нахлуване, защото Путин "ще бъде отслабен".

Източник: Свободна Европа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини