Дете пострада при катастрофа на светофар в Кърджали

27-годишен моторист катастрофирал вчера около 14 часа на изхода на Кърджали в посока Хасково. По първоначални данни водачът предприел изпреварване на колона, загубил контрол над управлението, паднал на платното, след което се ударил в пътен знак на разделителната ивица. Мотористът е бил прегледан в Спешното приемно отделение и настанен в Отделението за интензивно лечение в кърджалийската болница. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Дете е било прегледано в Спешното отделение, след като автомобилът „Рено“, в който пътувало, бил блъснат на светофарна уредба в Кърджали от „Ситроен“, управляван от 59-годишен. Вследствие на удара реното се задвижило и се блъснало в товарен „Мерцедес“ пред него. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт. Само с материални щети е пътно произшествие в Момчилград. 38-годишен водач на „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и ударил паркиран лек автомобил „Пежо“, който се задвижил и блъснал паркиран „Мерцедес“. Шофьорът напуснал мястото на произшествието, бил е издирен няколко часа по-късно. Съставен е акт по ЗДвП.

Водач без свидетелство за правоуправление е бил установен на ГКПП „Маказа“ на влизане от Гърция. При направена проверка около 8 часа вчера на лек автомобил „Нисан“, управляван от 50-годишен, се оказало, че водачът е неправоспособен. При допълнителна справка станало ясно, че вече е бил наказван по административен ред за това нарушение с влязло в сила наказателно постановление. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. Образувана е проверка по чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в управлението.

Бързо производство е започнато в РУ-Момчилград за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 21 часа снощи в Джебел полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Хонда“, управляван от 41-годишен. Направеният тест за алкохол отчел 2,14 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини