Открита сцена пред Дома на културата и концерт-спектакъл утре

Под надслов„70 години творчество с любов към изкуството“ на 29юни / четвъртък/ от 20:30 ч.  на  открита сцена пред  Дома на културата  ще се състои  заключителен концерт-спектакъл на творческите колективи при Общински център за култура и младежки дейности.„За четвърта поредна година успяваме да осъществим тази идея благодарение на финансовата подкрепа на „Пневматика -  Серта“  с 250 седящи места за зрителите, а медийните ни партньори,  БНР-Кърджали  и кабелна телевизия „Технолукс“, отново ще излъчватна живо концерта по техните канали. Създадохме тази традиция , за да може жителите и гостите на град Кърджали да се насладят на изпълненията на  нашите таланти, които със своите умения да  свирят, пеят и танцуват превръщат събитието  в  един вълнуващ празник на изкуството.“ споделя директора на Дома на културата Марияна Ликова.

В концерта участват изявените млади таланти от Школата по изкуства, които спечелиха призови места и награди в национални конкурси по пиано и народно пеене през този творчески сезон. Публиката ще се насладина изпълненията на солистите от Музикалния театър, които ще ни пренесат през различните епохи в света на музиката. Ще се чуят най- популярните произведения от жанра на операта, оперетата, мюзикъла, балета, поп и рока. Специални гости са Иванка Христева Духова и Мария Белева. За да бъде сцената ни още по-пъстра завършваме с танцовата ни школа. Започваме лирично с тракийско и продължаваме напред с родопско, добруджанско, шопско и северняшко звучене. Тази пъстра китка на нашия фолклор ще представят гайдарският  състав, народните ни певици, детския танцов състав, начинаещата и напреднала група на танцов клуб „Първи на хорото“ и Представителният танцов ансамбъл „Орфей“. Битовият оркестър под ръководството на световно известния музикант Нешко Нешев и солистката Христина Чаушева ще приповдигнат настроението на публиката с виртуозните си изпълнения.

След поредицата от дъждовни дни,  слънцето специално ще огрее нашата открита сцена с надеждата и вярата, че изкуството е това вълшебство, което прави хората по- добри и по-щастливи граждани. Очакваме Ви!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини