Авджия получи условна присъда за убийство по време на лов в Момчилградско

Днес, 27.06.2023 г., Окръжен съд – Кърджали постанови осъдителна присъда, с която призна за виновен подсъдимия Х.Н.С., четиридесетгодишен, обвинен в извършено престъпление по чл.123, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна изцяло фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях.

 Х.Н.С. бе признат от съда за виновен за това, че на 27.02.2022 г. в землището на с. Чобанка, причинил смъртта на М.Е.Н., тридесетгодишен, поради немарливо изпълнение на правно - регламентирана дейност - ловуване, представляваща източник на повишена опасност, вследствие на нарушение на нормативно регламентирани правила за боравене с оръжие и извършване на лов.

За извършеното престъпление Х.Н.С. бе осъден на наказание „лишаване от свобода” за срок от две години и четири месеца, което бе отложено с петгодишен изпитателен срок.

Със същата присъда на подсъдимия бе наложено за срок от пет години и наказание „лишаване от право да упражнява ловна дейност“.

Присъдата на съда не е окончателна и подлежи на обжалване и/или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини