На камерно тържество в "Паисий" връчиха дипломите на Випуск 2023

Уютна и мила по семейно бе тържествената церемонията на Средно училище „Отец Паисий“ - Кърджали, на която зрелостниците от випуск 2023 получиха своите дипломи. Тя се проведе в тесен кръг в актовата зала на първата сграда на школото.

     Директорът на СУ „Отец Паисий“ Златко Атанасов откри тържеството, обръщайки се с топли думи към зрелостниците: „Този випуск е изключителни важен за мен, защото е 40-ия по ред в моят професионален път на учител! Пожелавам ви  да постигнете своите мечти, своите желания, да бъдете успешни паисиевци!“  

    Първите, които получиха своите дипломи за средно образование, бяха лауреатите на „Паисий“, наречени от директора  „неразделни и заЕдно“ -  Атанас Янков, Злати Каменов, Мария Павлова. Всеки от тях получи медал, награда и грамота за издигане престижа на училището и за отличен успех. Връчвайки още десетки грамоти за отличен успех, директорът отбеляза, че всички ученици от випуск 2023 г.  са допринесли за издигането престижа на „Паисий“  и са оставили своя специална следа в историята на школото и в сърцата на учителите.  Класните ръководители на дванадесетокласниците Мария Профирова, Мария Влахова и Галина Балабанова, заместник- директорът Теодора Богданова и педагогическият съветник Красимир Стамов получиха от Златко Атанасов картини на художника учител Иван Стойчев - "Устрем", "Утро" и "Лято" изразиха благодарността на училището към педагозите, обучавали и грижили се за зрелостниците през изминалите пет години.  

    След като всички получиха своите дипломи, тържеството продължи със скромен коктейл в празнично украсения английски двор на училището, където дванадесетокласниците бяха изненадани приятно с музикална програма, подготвена от техни преподаватели - някои от тях се бяха завърнали от чужбина специално за случая. Под звуците на нежната музика, изпълнена от учителите музиканти, зрелостници, родители и учители потънаха в разговори - плановете за бъдещето, спомените за изминалите години в училище и обещанията за нови срещи  продължиха до късно и превърнаха в незабравими последните мигове на зрелостниците в любимото училище.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини