МВР потвърди:"Ауди" с пиян шофьор се блъсна в ограда пред офисите на Синята зона

Трима са били прегледани от спешни медици след пътнотранспортни произшествия. 20-годишна пострадала, след като 66-годишен водач на „Мерцедес“ загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и блъснал лек автомобил „Рено“, в който пътувала жената. Произшествието станало на 16 юни около 13,30 часа по пътя от Крумовград към село Черничево. Пътничката била прегледана във Филиала на спешна помощ в Крумовград и в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободена. Не е констатирана употреба на алкохол от водача. Съставен е акт по ЗДвП. На 17 юни около 13 часа в село Сливарка 38-годишен водач на „Дачия“ при движение на заден ход ударил 37-годишна пешеходка, която била прегледана във Филиала на спешна помощ в Крумовград и освободена. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Около 14,30 часа на 18 юни в Кърджали 45-годишен водач на “Опел“ не е бил предпазлив към уязвими участници в движението и 11-годишен с велосипед без спирачна система се ударил в гумата на колата. Велосипедистът бил прегледан в от спешен екип и освободен. Не е констатирана употреба на алкохол от водача на автомобила. Съставен е акт по ЗДвП. На 17 юни около 2,30 часа в Кърджали 23-годишен с „Ауди“  загубил контрол над управлението и се блъснал в бетонна ограда. Направеният тест за алкохол отчел 1,53 промила. Водачът е бил задържан в полицейското управление. Образувано е бързо производство. Само с материални щети са другите три пътни произшествия в Кърджали и между селата Боровица и Брезен. На водачите, причинили катастрофите, са съставени актове по ЗДвП.

За повреда на чуждо имущество 57-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград.  Около 8,30 часа в село Врело мъжът счупил стъкло на автомобил „Мерцедес“, който доставял продукти на местните жители. В полицейското управление е започната проверка по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

         23-годишен, управлявал лек автомобил „Ауди“ след употреба на алкохол, е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Водачът бил проверен на 17 юни около 2,30 часа и тестът за алкохол отчел 1,53 промила. Отказана била кръвна проба за химически анализ. Образувано е бързо производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

Незаконен превоз на животни установили полицейски служители от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция. На 17 юни около 12 часа на КПП „Чилик“ бил спрян за проверка товарен „Мерцедес“, управляван от 47-годишен. Водачът не представил документи за превозваните 8 домашни животни. По случая са уведомени служители на Областната дирекция по безопасност на храните за отношение по компетентност.

  Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини