Мелвин от „Славейков“ на финала на състезание за мултиталанти

Мелвин Сюлейман от СУ „Петко Рачов Славейков“ участва в 7-мия годишен международен MultiTalent Quest 2023, организиран от Американския университет в Благоевград и се класира за финалния кръг. Нейни учители по английски в училището за шампиони са Антоанета Кръстева и Цветана Лафчиева.Проведеният конкурс е предназначен за ученици от 11-ти клас и им позволява да покажат своите знания, способности, таланти и издръжливост в конкурентна и подкрепяща среда. Първият кръг на състезанието включва заснемане на креативно видео, в което учениците трябва да се представят в рамките на 30 секунди на английски език, освен това учениците трябваше да издържат тест на английски език с ниво В2.

Мелвин Сюлейман от 11 "в" клас отново се представи отлично и беше избрана сред финалистите за втори кръг, който ще се проведе от 8 до 10 септември в кампуса на Американския университет в Благоевград, където ще се състезава с другите финалисти на различни теми, включващи математика, дебати и други предизвикателства. Наградите след втория кръг да първо място - 100% стипендия за обучение за 4 години обучение в Американския университет, а второ и трето място печелят 50% стипендия за обучение за 4 години.

AUBG MultiТalent Quest е уникално международно мултидисциплинарно състезание в два кръга за ученици от 11-и клас, които владеят английски език на високо средно ниво и имат богата обща култура.

Куестът е насочен към всички гимназисти в 11 клас, които искат да премерят сили със свои връстници, доказвайки дарбите си в математиката, дебатите, социалното предприемачество, както и изкуствата или спорта. По време на състезанието финалистите ще имат възможност да изпробват уменията си в различни области, като същевременно се забавляват и срещат нови приятели в кампуса на университета в Благоевград.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини