Малолетен откри стрелба в училище в Босна и Херцеговина

Ученик от основно училище в град Лукавац, Босна и Херцеговина, е открил стрелба, при която е бил прострелян учител, съобщи босненският портал Кликс.

Тази сутрин в основното училище „Лукавац Град“ в Лукавац малолетен ученик е открил стрелба, при която е пострадал един служител – учител по английски език в училището. Раненият Недим Османович е хоспитализиран заради прострелна рана във врата, в момента се извършва операция.

„Детето (на ненавършени 14 години) се намира под полицейски надзор в полицейското управление в Лукавац, докато огнестрелното оръжие и останалите конфискувани предмети се съхраняват до започване на разследването“, съобщи регионалното полицейско управление, цитирано от Ен1.

Според неофициална информация става въпрос за ученик, който е бил преместен от друго основно училище поради лошо поведение. Той е заплашвал, че ще си отмъсти, но след проверка на местния политик Дино Османович е станало ясно, че управата на училището не е направила нищо, за да предотврати днешния инцидент.

Раненият Недим Османович е син на Исмет Османович - бивш депутат на Партията на демократичното действие в парламента на Федерация Босна и Херцеговина (Мюсюлманско-хърватската федерация) в състава на Босна и херцеговина.

Извършителите на престъпление под 14 години в Босна и Херцеговина не носят наказателна отговорност. Съдебните процеси, в които се повдига обвинение на родителите, са рядкост в страната.

Инцидентът не е първи случай в региона, след като на 3 май 13-годишен ученик застреля девет свои съученици и охранител в белградско училище. На следващия ден 21-годишен откри стрелба по хора в село край столицата и уби осем от тях.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини