Семейство пенсионери катастрофираха с мотоциклет,жената е със счипена ръка

69-годишен мотоциклетист катастрофирал около 15,30 часа вчера в село Слънчоглед. Водачът загубил контрол над управлението и паднал на платното със 70-годишната си съпруга, която пътувала с него. Вследствие на катастрофата жената получила счупване на ръката. Направеният тест за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Водач, представил чуждо свидетелство за правоуправление при полицейска проверка, е задържан в РУ-Кърджали. Около 22,30 часа снощи  в Кърджали бил спрян лек автомобил, управляван от 29-годишен. Пред полицейски служители водачът представил шофьорска книжка, издадена на друго лице. При направена справка станало ясно, че свидетелството за правоуправление на водача е отнето за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. По случая е започната проверка с оглед на чл.318 от Наказателния кодекс за използване на чужд официален документ с цел да бъде заблудено длъжностно лице. 

Две нерегистрирани моторни превозни средства са установени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково. В село Самодива 19-годишен се придвижвал с мотоциклет „Хонда“, който е бил нерегистриран и без регистрационни табели. В село Чакаларово бил проверен 41-годишен водач на трактор. Машината е била без регистрационни табели и нерегистрирана. По двата случая са започнати проверки по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Шофиране след употреба на наркотици. Бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество е образувано в РУ-Кърджали. Около 16 часа вчера в Кърджали полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 23-годишен. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини