91 жилищни сгради в област Кърджали са кандидатствали по програмата за саниране

Най-много кандидатствали има в община Кърджали – 43. Според общинска администрация всички тези заявления за участие в процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“,отговарят на изискванията в насоките за кандидатстване и са успели да спазят изискуемия срок - 31.05.2023 г. Припомняме, че при предишната програма за саниране в Кърджали бяха обновени 34 блока.

На второ място е община Момчилград с 21-но проектни предложения за саниране на жилищни сгради. През 2016-та година тази община беше една от водещите по реализирани проекти по Националната програма за енергийна ефективност със санирани общо 12 блока.

17 заявления за кандидатстване по програмата са подали община Крумовград, следват ги Ардино с 6 сдружения на собственици подали документи за обновяване на многофамилни жилищни сгради и Джебел, където кандидатствалите блокове са 4. Черноочене и Кирково нямат желаещи за участие в програмата.

Оценяването и класирането на тези 91-но заявления от област Кърджали ще се извърши от Дирекция ,,Жилищна политика” на Министерство на регионалното развитие и благоустройство в срок до 3 месеца от датата на назначаване на оценителна комисия.

Ще има прием на проекти и по втори етап от реализирането на подмярката, но в него безвъзмездната финансова помощ ще бъде 80% от допустимите разходи и ще стартира след края на текущата процедура.

Мария Милчева

Снимката е илюстративна

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини