Провериха 384 автомобила за ден в областта ,една трета в нарушение

384 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция вчера на територията на областта с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни колани. 139 са констатираните нарушения, за които са съставени 7 акта и 84 фиша. За заснетите 48 клипа ще бъдат издадени електронни фишове. В хода на операцията е установен водач, шофирал след употреба на алкохол над 1,2 промила, за което е образувано бързо производство.

Досъдебно производство за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е образувано в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. 30-годишен водач на товарен „Фиат“ бил проверен от полицейски служители, които установили, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Бързо производство е образувано в РУ-Момчилград за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 19,30 часа вчера на разклона за село Ауста бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“ с 48-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,71 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини