225 рисункии 36 награди за IХ-я Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри"

Истински празник на детското творчество сътвориха днес в ОДК участниците в деветия Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на известния  художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими.

Конкурсът се организира от Община Кърджали и Общински детски комплекс с подкрепата на Регионалното управление на образованието и СУ “Вл.Димитров – Майстора“.

Целта на конкурса е да популяризира творчеството на художника Джемал Емурлов – Джими сред децата, да открива и популяризира детските таланти в областта на изобразителното изкуство и да предостави възможност за творческа изява на младите художници.

Тази година в конкурса „Родопски багри“ участваха 225 рисунки от 16 училища и школи в областта. Златка Пеньова, директор на ОДК откри изложбата с думите, че този конкурс е много специален, защото е посветен на именития кърджалийски художник, на магичните Родопи и на невероятните хора, които живеят в тази планина.

На официалната церемония по откриване на изложбата и връчване на наградите присъстваха Катя Митовска, зам.кмет на община Кърджали, Ангелина Костова, началник на РУО, Десислава Емилиянова – дъщеря на Джемал Емурлов, Пенка Атанасова, художник и член на журито, Маргарита Башлиева, директор на СУ „Вл.Димитров – Майстора“, Ангел Спасов, бивш директор на училището, много деца, учители и родители.

Бяха връчени 8 специални награди - на Кмета на община Кърджали, на ОДК, на РУО, две награди на семейството на Джемал Емурлов, две награди на СУ "Вл.Димитров - Майстора" и на Арт галерия "Дар". Връчиха се и 28 награди за първо, второ, трето място и поощрения в три възрастови групи, в категория „Училища“ и „Школи“, които са осигурени от община Кърджали.

Това съобщиха от ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини