Турнир по плуване в Езиковата гимназия за патронния празник

На 1.06.2023 година в закрития плувен басейн на ЕГ „Христо Ботев“-гр.Кърджали се проведе турнир по плуване с ученици от общинските училища СУ „Отец Паисий“, СУ „П.Р.Славейков“, СУ„Йордан Йовков“, ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ и представители на домакините. Участниците в състезанието бяха разделени в три възрастови групи: IV – V клас, VI-VII клас, VIII-IX клас, съответно момичета и момчета. Всички плувци се състезаваха в свободен стил, 50 м.

Инициативата е част от дейностите, свързани с патронния празник на Езиковата гимназия.

Журито, което оценяваше резултатите на участниците се състоеше от Тодор Радев – спортен деятел, учителите Иван Кръстев и Величко Карабоюков.

След оспорвана битка и изразена спортсменска надпревара в отделните възрастови групи, бяха отличени най-добрите плувци, които извоюваха медали за призовите места. На всички състезателиим бе връчена грамота за участие в турнира.

Директорът на ЕГ „Христо Ботев“-гр.Кърджали поздрави всички състезатели и техните треньори за постигнатите резултати и им пожела да продължават да тренират с ентусиазъм и спортен дух плувните дисциплини и да покоряват върхове не само в регионални, но и в национални и международни турнири.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини