Асеновград празнува Деня на светите братя Кирил и Методий

Асеновград тържествено ще отбележи 24-ти май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ето програмата за празничния ден :

– 08:00 ч. - параклис „Св. Св. Кирил и Методий“: Празнично богослужение.

– 10:00 ч. - сцената на площад „Акад. Николай Хайтов”: Тържествено честване на 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Концерт на деца от детските градини и училищата в града.

– 18:00 ч. - сцената на площад „Акад. Николай Хайтов”: Тържествен ритуал на община Асеновград за изпращане на абитуриентите от ПГ „Св. Патриарх Евтимий“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПГ „Цар Иван Асен II“.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван Пеев
    0 0
    13:31, 25 май 2023
    24-ти май.
    Събитие приличащо на партийно събрание или конгрес. Висока трибуна, на сенчесто място, подредени официални лица, ръце, крака, задници, анатомичната част на тялото е по избора, директори на училища, от които нищо не зависи в учебния процес, попчета дошли да помрънкат и заработят някой лев, деца и граждани строени на слънцето, което блести в очите им, пристъпящи от крак на крак и разсъждаващи върху дилемата - да остана, с цел да си спестя неприятности с шефовете или да се скрия на сянка...
    24-ти май, празник в Асеновград.
    P.S. Преди години на 24-ти май имаше шествие по тихата сенчеста пешеходна улица в центъра на деца от училищата, носещи цветя, венци, портрети на будители сред песни и музика от училищни оркестри, между шпалира от родители, баби, дядовци, познати, които весело комуникираха помежду си, коментираха децата, обсъждаха своето участие в шествия през едни минали години, шумно, весело, може би малко еснафско, но празнично...
    24-ти май!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини