ЦРУ призова руснаците да станат информатори, Кремъл реагира

Кремъл днес заяви, че собствените му специални служби следят западните разузнавателни дейности, предаде Ройтерс във връзка с публикувано от ЦРУ видео.

Краткото видео на руски език, озаглавено "Защо се свързах с ЦРУ: моето решение", се появи на официалния канал на ЦРУ в YouTube. То е съпътствано от следния текст:

"В това видео са показани измислени руснаци, които приемат трудно, но важно решение негласно да влезат в контакт с ЦРУ чрез анонимната информационна система Tor. ЦРУ иска да знае истината за Русия, и ние търсим надеждните хора, които знаят и могат да ни разкажат тази истина. Вашата информация може да бъде по-ценна, отколкото мислите.

Разбираме, че руснаците могат да се свържат с ЦРУ по силата на най-различни обстоятелства. Ние високо ценим и уважаваме хората, готови да общуват с нас. Да защитим всички, които с нас работят, по целия свят - това е наш професионален дълг.

Вие сте военный офицер? Работите в сферата на разузнаването, диплоцията, науката, високите технологии или имате работа с хора, които се занимават с това? Имате информация за икономиката или висшето ръководство на Руската Федерация?

Свържете се с нас. Възможно хората около вас не искат да чуват изтината. Ние искаме.

Вижте видео с инструкции за установяване на безопасен контакт с нас чрез нашия скрит сървис в Тor.

Инструкции за безопасен контакт с ЦРУ можете да намерите в следния линк.

След като устаноте контакт с нас, запасете се търпение. Благодарим ви за смелостта. Ние внимателно разглеждаме предадените документи, за да дадем съответния отговор и при това да осигурим вашата безопасност.

Проект Tor: ((Project Tor) https://torproject.org
Скритият Tor-сайт на ЦРУ: ((CIA’s Tor Hidden Service Site)) ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion cia dot gov 4sj wlz ihb bgx nqg 3xi yrg 7so 2r2 o3l t5w z5y pk4 sxy jstad.onion"

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не е обърнал внимание на видеото, но добави, че е убеден, "че нашите специални служби наблюдават това пространство по необходимия начин".

"Всички ние знаем много добре, че ЦРУ и другите западни разузнавателни служби не отслабват своята активност на територията на нашата страна", каза още Песков, цитиран от БТА.

ЦРУ се опитва да вербува руснаци и чрез публикуването на пропагандни видеоклипове в приложението "Телеграм", предаде ТАСС. Служителите на американското разузнаване създали канал в приложението. В публикация в него вчера те заявяват, че "за първи път ЦРУ е установило присъствие в "Телеграм", за да се свърже с онези, които смятат, че е необходимо да сътрудничат на управлението".

В канала в "Телеграм" било публикувано и пропагандно видео на руски език. В съобщението се посочва, че службата е особено заинтересована от получаването на информация "за икономиката или висшето ръководство на Руската федерация".

Служители от ЦРУ вчера потвърдиха пред репортери на американската телевизия CNN, че очакват да получат от руснаците "информация, от която се нуждаят Съединените щати", чрез публикуване на съобщения и видеоклипове в "Телеграм" и социалните медии.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини