Община Смолян ще прави временна площадка в града за стара техника и едрогабаритни отпадъци

Изображение 1 от 3
    През целия месец май в мобилни пунктове до северния вход на сградата на община Смолян ще се събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, както и негодни за употреба батерии. Стари телевизори и монитори вече са оставени при мобилния пункт. Тези отпадъци не трябва да се изхвърлят в контейнерите за смет, а се събират от фирми, лицензирани да ги оползотворяват.
    "Трябва да правим разлика между електронни отпадъци, опасни, биоразградими, зелени, едрогабаритни и общ битов отпадък", каза зам.-кметът на общината Марин Захариев и допълни, че се събират монитори, дори тонер касети, аудиоплеъри, всякаква излязла от употреба електрическа и електронна техника. "Можем да правим и в следващите месеци такава кампания, имаме договори с фирми, които имат лиценз за оползотворяване на тези отпадъци.
    Общината вече проучва възможността за изграждане на временна площадка за подобни отпадъци в самия град.
    "Там ще се събират и едрогабаритни отпадъци, това са дивани, фотьойли, секции, мебели, евентуално перални, хладилници. Знаем, че фирмите, които се занимават с изкупуване на метали приемат такива отпадъци, но с изграждане на тази площадка, което се надявам да се случи, да има проектиране, финансиране, евентуално през следващата година вече общината да има една такава площадка", каза още Захариев.
    Пунктове за събиране на стара техника през този месец ще бъдат разположени и във всички кметства на територията на община Смолян.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини