53-годишен велосипедист загина падайки от колело на 6 май

53-годишен велосипедист загинал на 6 май около 16,30 часа по пътя между селата Бащино и Татково. Мъжът паднал на пътното платно и починал. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед. Образувано е досъдебно производство. Петима пострадали при пътно произшествие на 6 май малко след 12 часа в участъка от гр. Джебел към спирка „Джебел“. 41-годишна с „Фолксваген“ загубила контрол над управлението, колата навлязла в насрещната лента и се блъснала челно в „Опел“. Водачката била прегледана в Спешното приемно отделение и настанена под наблюдение в болницата в Кърджали. Водачът на опела и тримата му спътници също били прегледани от спешните медици и освободени. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Джебел обезопасил катастрофиралите автомобили и почистил пътното платно в района на катастрофата. 64-годишен пострадал при пътно произшествие в Кърджали на 8 май. При движение на заден ход 33-годишен водач на „Опел“ прегазил ходилото на пешеходеца. Пострадалият бил прегледан в Спешното приемно отделение  и освободен. Не е констатирана употреба на алкохол от водача. Съставен е акт по ЗДвП. На 8 май 30 минути след полунощ 27-годишен с „БМВ“ загубил контрол над управление на ул.“Първи май“ в Кърджали, колата напуснала пътното платно и се преобърнала. Пострадал 22-годишен пътник в автомобила. По случая е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил катастрофиралата кола.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. Малко преди 1 часа на 7 май в Кърджали бил проверен 42-годишен водач на „Сеат“. Направеният тест за алкохол отчел 2,48 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Същия ден около 21,30 часа на главния път към село Патица полицейски служители извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 35-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 2,36 промила. Отказана била кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

Специализирани операции. Незаконен превоз на домашни животни е бил установен в хода на специализирана операция. На 7 май в Кърджали полицейски служители извършили проверка на товарен „Мерцедес“, управляван от 50-годишен. Водачът не представил необходимите разрешителни за превоз на три броя домашни животни. Служител на Областната дирекция по безопасност на храните съставил акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини