МВР потвърдиха:Един загинал и един тежко ранен в катастрофата при Великденче/снимки/

Изображение 1 от 4

    Пътнотранспортно произшествие със загинал и тежко ранен е станало в област Кърджали около 18 часа снощи на главния път в землището на село Великденче. Това обявиха днес от Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали,като потвърдиха новината на Кърджали бг вести.„Мерцедес“, управляван от 20-годишен, блъснал движещ се пред него лек автомобил „Тойота“. След удара  мерцедесът излязъл извън пътя и се преобърнал на брега на река Върбица. Загинал е 16-годишен пътник в него, а водачът е бил транспортиран с тежки наранявания в болница в Пловдив. На 19-годишна пътничка в тойотата била оказана медицинска помощ в Спешното приемно отделение, след което е била освободена. Направеният тест за алкохол с техническо средство на 47-годишната жена, управлявала лекия автомобил „Тойота“, е с отрицателен резултат. От водачите били взети и проби за химически анализ. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград е извършила оглед на мястото на произшествието. Екип на РСПБЗН-Джебел извадил затиснатите под ламарини водач и пътник в мерцедеса. Пожарникарите са оказали техническа помощ при огледа и са почистили пътното платно в района на катастрофата. Образувано е досъдебно производство.Трафикът бе освободен от фирма Пътна помощ Строй Арт.Тя ще вади днес и падналия в дерето "Мерцедес"

    Без пострадали са други две катастрофи вчера. Около 10 часа в района на село Чорбаджийско 19-годишна с „Киа“ се блъснала в метален стълб. При излизане от паркинг около 16 часа в Момчилград 35-годишен водач на товарен „Форд“ не пропуснал „Фолксваген“ и последвал удар. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

    . За използване на неистински официален документ е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Кърджали. Разследването е във връзка с представено в сектор „Пътна полиция“ свидетелство за регистрация на моторно превозно средство, издадено в Белгия. Документът е бил използван за регистрация на товарен „Мерцедес“ и е установено, че е бил преправен. Разследващ полицай и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ продължават работата по случая.

             Проверка за нерегистрирано моторно превозно средство е образувана в РУ-Кърджали. 55-годишен водач бил спрян от полицейски служители в Кърджали и е било установено, че мотопедът, с който се придвижвал, не е регистриран по надлежния ред. По случая работи сектор „Охранителна полиция“ в управлението с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

             Сигнал за оказване техническа помощ е бил подаден вчера в 11,10 часа. Екип на РСПБЗН-Кърджали отстранил опасно надвиснало дърво над сграда в село Широко поле.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Снимки:Пътна помощ Строй Арт

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини