Златен медал за Ана-Мария по гражданско образование

Дванадесетокласничката Ана-Мария Славкова от Школа  "ИстОрика" на СУ „Петко Рачов Славейков“ с ръководител Димитър Димов спечели златен медал и първото място в категория „Проект“ на IX-та национална ученическа конференция по гражданско образование на тема: "Семейство – училище-общество", провела се в периода  21-22. 04.2023 година в град  Добрич.

Националната конференция се организира от СУ „Св. Климент Охридски”, гр. Добричсъс съдействието на РУО – Добрич, Община град Добрич, Висше училище по мениджмънт – Департамент за модерно обучение, гр. Добрич.

Журито оценипроекта на Ана-Мария Славкова на тема „Карта на безопасното детство“ като уникален и даващ възможност всяко населено място да осигури безопасно детство на своите най-малки граждани.

Също така председателят на журито - професор Димитрина Каменова, директор на Департамента за модерни обучителни методи във Висшето училище по мениджмънт в град Варна, пожела да включи проекта в сборник, който издава Висшето училище по мениджмънт, за да може този проект да стигне до колкото се може повече хора и институции.

Това е още едно голямо признание за славейковската школа, която, освен по история, продължава да завоюва успехи и в сферата на гражданското образование.

Ана-Мария Славкова е един от най-активните славейковски абитуриенти. В биографията й има първи места от национални конкурси и конференции по история, гражданско образование, литература, английски език и лингвистика, както и множество медали от републикански финали по волейбол. Тя е и активен участник в международните и националните проекти на училището, като само за тази учебна година е допринесла изключително за успешното протичане на три международни проекта за младежки обмен в Румъния, Германия и Полша.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини