Политик с „Ауди А6” уби човек в „Москвич”. Преглед на националния печат

„24 часа": На Коледа пари само за пенсии под 250 лв.

Бойко Борисов обеща да направи всичко възможно поне възрастните хора с пенсии под 250 лв. да получат коледни добавки. Става въпрос за около 600 000 от общо 2,3 млн. пенсионери. Днес Симеон Дянков ще представи на премиера доклад какви икономии има по министерствата. Служителите също настояват за премии, защото цяла година са спестявали, и ще реша на кого и колко да се дадат, каза Борисов.

„Труд": ДПС ще чисти своите задръстени канали

"Благодаря на избирателите и на Всевишния, че ни даде възможност да бъдем в опозиция. Защото иначе бяхме свършили!" С тези думи пред Седмата национална конференция на ДПС лидерът Ахмед Доган успокои съпартийците си, че падането им от власт ги е спасило от политическа смърт.

Доган обясни, че 8-те години в управлението са сринали имунитета на движението. "Трябва да бъдем в опозиция, за да си разчистим задръстените канали за автентично възприемане на живия живот", обясни Доган. Въпреки че често е казвал, че ще се оттегли от политиката, вчера той за първи път в словото си на най-високия партиен форум обясни защо трябва да бъде сменен. Когато правели ДПС, не предвиждали да е лидерска партия. "Идва време на раздяла на родителя с рожбата. Знам, че не сте готови за този неизбежен акт. Но това трябва да се случи. Дали сега, или след година, няма особено значение", смрази Доган залата. Няколко часа по-късно делегатите единодушно го преизбраха за още 3 г. начело на партията. През тях Доган ще подготви наследника си.

„Труд": Сняг по пътищата затруднява движението

Мокър сняг и дъжд валят на много места в страната. Силен е снеговалежът във Варненско, Сливенско. На много места са въведени ограничения за товарни автомобили.

Сняг прехвърча в София. Пътните настилки са мокри, видимостта е намалена. Движението по бул. „Сливница" е интензивно в посока центъра. В района на Сточна гара и Лъвов мост трафикът е натоварен. По бул. „Ген. Данаил Николаев" и бул. „Ситняково" движението е нормално. Много натоварено е движението на бул. „България". Има колони от автомобили пред светофарите на ул. „Тодор Каблешков", бул. „Гоце Делчев", бул. „Акад. Ив. Евст. Гешов". Задръстване има на „Красно село". Интензивен е трафикът по бул. „Цар Борис ІІІ" и в двете посоки, повече в посока Перник. Натоварено е по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" при НДК, метрото, Националния стадион, бул. „Васил Левски", Ректората, Орлов мост. Интензивно е движението по бул. „Цариградско шосе", Околовръстен път.

„Стандарт": Политик уби човек

Бившият шеф на парламента Борислав Великов уби с колата си човек на пътя при свиреп челен удар. Трагедията стана вчера между "Илиянци" и Требич край София. По първоначални данни виновен за катастрофата е Великов. Колата "Ауди А6" на политика внезапно навлязла в насрещното платно и се забила в идващия оттам "Москвич". 42-годишният шофьор на руското возило загинал на място. Отворилите се въздушни възглавници спасили Великов. Той е в "Пирогов" без опасност за живота. Друг ексшеф на парламента - Огнян Герджиков, дойде да види приятеля си в болницата. Великов не е хапвал нищо от 2 дни. Вероятно му е прилошало и е загубил контрол над колата, каза Герджиков.

„Стандарт": Дете с разкъсан дроб след бой

13-годишно момиче от Равда е с разкъсан черен дроб след жесток побой в училище. Детето бе оперирано по спешност. Драмата се разиграла в час по физическо. Според съученици инцидентът е станал, докато играели на спортен дюшек. Лекарите обаче твърдят, че детето е ритано в стомаха. Има заподозрян съученик.

 „Монитор": Махат звънеца, стресирал учениците

Махат училищния звънец, който бележи началото и края на часа, защото стресира учениците. Тази идея предложиха вчера педагози и експерти в рамките на семинар, организиран от сдружение "Професионален форум на образованието" и Регионалния инспекторат по образованието в София. Целта на дискусията е да се обмени опит между учители от цялата страна и да се начертаят мерки за реформа в образователната система. "Удрянето на звънеца действа психологически като край на общуването между преподавател и ученик. Това означава край на педагогическата отговорност и в никакъв случай не трябва да се случва", каза Юрий Анджекарски, председател на сдружение "Професионален форум за образование". Според него сигналът за край на часа създава усещането за приключил спектакъл. Така се създава предпоставка учители и ученици да "играят" своята роля в рамките на урока и да излизат от образ, след като бие звънецът.

 „Монитор": Яне скрил сигнали за корупция

Парламентарната комисия за борба с корупцията е работила на тъмно, решенията се вземали еднолично и се свеждали от отстранения неин председател Яне Янев, обявиха вчера четиримата депутати Димо Гяуров (Синята коалиция), Николай Коцев (ГЕРБ), Валентин Николов („Атака") и Бойко Великов (Коалиция за България). Янев направи от комисията средство за лична изява, заяви герберът Коцев. Той я превърна в ООД, допълни атакистът Николов и поясни, че никога не се е съобразявал с тях при подготовката на дневния ред.

 „Монитор": 250 лева трябват за нов паспорт

Около 250 лева ще струва най-скъпият от новите документи за самоличност. Това каза вчера началникът на дирекция "Документи за самоличност" в МВР Мария Костадинова. Тя уточни, че сумата е приблизителна и все още тарифите не са окончателно утвърдени. Експресната поръчка за издаване на нов международен паспорт с биометрични данни ще струва около 250 лева. За сметка на това обаче за обикновената поръчка ще плащаме 50 лева, а бързата, която трябва да се изпълни до 3 дни, вероятно няма да надвишава 100 лева. Сега международния паспорт с обикновена поръчка до 30 дни излиза 45 лева, бързата поръчка е за 90 лева, а експресната - 225 лева..

 „Капитал": Сливенският император

От две години Сливен прилича на град след бомбардировка. Централни улици и такива в отделни квартали са разкопани, кипи усилен труд по полагане на нови тръби за канализацията и газификацията на града. На табелата на един от входовете на Сливен под надписа "Добре дошли" някой е добавил "в разкопания град".

А ако някой все пак се опита да му опонира, сливенският кмет е готов на всичко, включително да влиза с шутове в кабинети, пък било то и министерски, да иска оставки и неуморно да дава интервюта. Последният път той се развихри по същия начин след отказа на министъра на екологията Нона Караджова да авансира над допустимото европроект за т.нар. воден цикъл на града. Същото се случва и ако някой се опита да предприеме нещо срещу приятелите му. Както в случая с бизнесмена и общински съветник от ГЕРБ Радостин Русев, на когото преди време данъчните наложиха акт за надвзето ДДС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини