Мъск създаде нова компания за изкуствен интелект с името X.AI

Изкуственият интелект е най-актуалният тренд в сфета на технологиите. Впечатляващите иновации вече променят начина, по който работи Bing и приложенията на Microsoft. Популярността на ChatGPT демонстрира, че е възможен изцяло нов начин да общуваме и получаваме информация в реално време от чатботовете.

Илон Мъск също следи внимателно еволюцията на изкуствения интелект и редовно призовава да се забави развитието на AI чатботовете. Според него трябва да се въведат инструменти за контрол над технологията, която тепърва ще намира все по-голямо приложение. Въпреки това Илон Мъск създаде собствена компания фокусирана именно в тази категория, която се казва X.AI.

Според BusinessInsider вече са купени хиляди видео карти, които ще се използват за мощността на предстоящия AI система. Създаването на дружеството ще го превърне в конкурент на OpenAI, която получава внушително финансиране от Microsoft. Водещи инвеститори на SpaceX и Tesla също участват с капитал в новата компания.

Въпреки, че Илон Мъск все още не е коментирал своите планове името X.AI е в синхрон със сливането на Twitter с X Corp. Любопитна подробност е, че той е съосновател на OpenAI през 2015г., но три години по-късно се оттегля. Изглежда възможностите на чатботове като ChatGPT са накарали Илон Мъск да промени възгледите си за атрактивната технология.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини