45-годишна е в болница,предизвикала катастрофа на завой при Медевци

45-годишна, управлявала лек автомобил „Форд“, е била настанена в кърджалийската болница под наблюдение, след като катастрофирала в района на село Медевци. При завой водачката не пропуснала насрещно движещ се  „Фолксваген“ и последвал сблъсък. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Двама водачи са били прегледани в Спешното приемно отделение на кърджалийската болница след катастрофа на 13 април около 14 часа в Кърджали. 52-годишен с „Пежо“  отнел предимство и ударил „Мерцедес“. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. 17-годишен неправоспособен водач при маневра на заден ход с лек автомобил „КИА“ ударил паркиран „Сузуки“ в Момчилград на 13 април около 14 часа. Непълнолетният напуснал мястото на произшествието, което е обработено по административен ред. 

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и алкохол. На 16 април на разклона за село Горна крепост малко преди 19 часа за проверка бил спрян лек автомобил „Ауди“. Направеният тест за наркотици на 28-годишния водач отчел положителни резултати за канабис и метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но били отказани проби за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 в полицейското управление. На 14 април около 21,40 часа в Кърджали бил проверен 33-годишен водач на „Фолксваген“. Тестът за алкохол отчел 1,78 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

          816 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта през почивните дни с цел гарантиране на безопасността на движение и подобряване на средата за сигурност. Полицейски служители са констатирани 715 нарушения, от които 517 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са съставени 22 акта и 176 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини