Над 1000 души са преминали през фолклорния ансамбъл на Дома на културата

Искам да поздравя и да изразя моята благодарност към всички, които се включиха в подготовката и реализирането на нашите идеи, за да отбележим 70 години от дейността на Дома на културата. Това е едно по-специално събитие, защото за тези години, нашата институция успя да се превърне в дом на традициите, на музиката, на танците и на нашите корени.

Ние сме място, където красотата на фолклора е пренесена и представена на публиката с помощта на нашите ансамбли. Нашите изпълнения на сцената на музикалния театър ни позволяват да поддържаме жива връзката с миналото и да я превръщаме в изкуство, което може да вдъхновява хората до днес.

Над 1000 човека са участвали в нашия фолклорен ансамбъл, изпълнявайки традиционни танци, костюмирани в красиви народни носии. Тези хора са създали история и наследство, което продължава да вдъхновява нови поколения да се включват и да откриват красотата на традициите и фолклора.

Освен нашите ансамбли, нашата детска музикална школа е място, където най-малките ни посетители могат да се запознаят с музиката, да научат да свирят на инструмент и да се влюбят в изкуството. Тук, те могат да се развиват и да намират нови начини да изразят себе си чрез музиката.

Затова, днес, когато отбелязваме 70 години от нашата институция, нека да се вдъхновим от всички хора, които са направили възможно това, което сме днес. Нека да се гордеем с богатството на нашата култура и да я представяме на света с гордост и уважение.

 Благодаря Ви!

Марияна Ликова

директор на Дома на културата




_____
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини