Великден е! Кърджали празнува възкресението на Христос!


    Честито Възкресение Христово!
    Честит празник на всички християни, за които Божият син Исус Христос победи смъртта чрез възкресението си, изпълни предсказаното от пророците векове по-рано, и доказа, че само Той е Пътят, Истината и Животът към вечността!
    Възкресението на Христос е отличен повод да погледнем към себе си.
    Библията казва, че „.. за тия, които веднъж са били просветени.., а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, докато разпъват втори път в себе си Божия Син и Го опозоряват“ /Евреи 6:6/.
    С това искам да припомня, че вярата е това, което ни определя като личности, вярата ни дава смисъл и бъдеще, вярата ни изгражда като смислени членове на обществото ни, но и вярата определя приоритетите ни.
    В християнството, както и в мюсюлманството, любовта към ближния е върховна ценност, препоръчана лично от Всевишния, защото „… ако любов нямам, нищо не съм“ /1 Кор. 13:2./, а „.. вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва.“ /Яков 2:17/
    Нека възкръсналият Христос озарява сърцата на всички Негови последователи, нека продължава да учи на смиреност, любов и мъдрост.
    Нека запалените свещи във Великденската нощ осветят душите и сърцата, и нека пламъка на любовта и добротата да носят нови надежди и да изпълнят живота със смисъл!
    Това написа в страницата си във Фейсбук,кметът на Кърджали инж.д-р Хасан Азис.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини