Вода залива ул.”Деспот Слав” в Синята зона, колите паркират в зелените площи

      Вода залива ул.”Деспот Слав” зад Данъчното , попадаща в Синята зона. След дъжд тя е неизползваема за паркиране. Собствениците на автомобили са принудени да ги оставят върху зелените площи. Възрастните хора са напълно безпомощни и не могат да я пресекат. Хората от съседните блокове дори не могат да стигнат до контейнерите за смет.

     Именно поставянето и обслужването на бобрите, те сочат за основната причина за образуваните огромни дупки,пробили бетон с дебелина 20 см. Според Михаил С.след поставянето на бобрите е започнало ерозирането на уличната настилка.Тежките сметовози правят маневри и изравят с гумите си бетона. Образуват се големи язви,които се пълнят с дъждовна вода. Тя прелива и пълни съседни гаражи и мазета.

     За проблема многократно е уведомявана Община Кърджали,споделя Павлина К. За сега обаче от администрацията на кмета не се предприемат мерки.

      Живущите около улицата са имали намерение да се справят сами. Непосилно за тях обаче се оказва отпушването на петте отводнителни шахти на улицата. Едната от тях е  напълно компрометирана и може всеки момент да пропадне. Това може да предизвика пътно произшествие, алармират живущи на улицата.

       Те смятат,че решаването на проблема трябва да започне с преместването на бобрите на приготвена за тях площадка пред кафене „Марлборо” на кръстовището между улиците „Добруджа” и „Омуртаг”.След това е нужно да се отпушат шахтите и чак след това улица „Деспот Слав” да се преасфалтира.

      Имаме готовност да положим нова асфалтова настилка и да решим въпроса с дупките. В решаването на проблема  в цялост трябва да се включат и други фирми,отговарящи за шахтите и сметосъбирането.Това сподели за Кърджали бг вести директорът на Общинската фирма „Паркинги,гаражи и зони за паркиране” Шенай Мехмедали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини